dimecres, 10 de juny del 2009

LA GEGANTA SE'N VA A DORMIR

Per aquells que no ho sàpiguen, "La Geganta Adormida" és una muntanya de Collegats (congost entre Gerri i La Pobla), que té la silueta d'una dona estirada, adormida.
Quan vam crear l'associació de dones del Pallars Sobirà, a algú se li va ocórrer que la podríem despertar, i així va sortir el nom de "La Geganta Desperta" per a la nostra associació. Aquest nom té diverses connotacions: en primer lloc, la muntanya de La Geganta marca just l'entrada al Pallars Sobirà, i en segon lloc, el fet de despertar-la marca l'inici de la creació de la primera associació de dones del Pallars, amb ganes de fer-se sentir, de lluitar, de treballar juntes, de compartir experiències... en fi, de despertar.

Han passat tres anys. Durant aquest temps han marxat algunes de les fundadores de l'associació i n'han entrat de noves. La participació en les activitats ha tingut alts i baixos, i el grup inicial s'ha anat reduint, fins que tota la responsabilitat ha quedat en mans d'unes poques, que han hagut de tirar endavant sempre i sense la col·laboració de la resta de sòcies "teòriques". Per altra banda, sembla que moltes de les tasques que podrien ser pròpies d'una associació de dones ja les han assumit entitats públiques, com ara l'ajuntament.

Per tot això, hem decidit descansar un temps, posar La Geganta a dormir. No sabem ni si la tornarem a despertar, ni si ho farem nosaltres o algú altre voldrà agafar aquesta responsabilitat.
Ja ho veurem. Tanmateix, totes nosaltres podem seguir fent coses en àmbits diversos per tal de millorar la situació de les dones.

De moment, doncs, ho deixem aquí. Gràcies a tots/es els que heu anat llegint el nostre bloc. Encara que no deixeu cap comentari, sabem que hi sou. A veure si us animeu i ho feu ara!

Bona nit i bona sort!

5 comentaris:

Associació de Dones de la Vall de Boí ha dit...

Crec que heu fet una feina ben feta, que potser no ha estat prou reconeguda. Ara endavant amb nous projectes, amb la vida mateixa.
Bona nit Geganta.

Una abraçada,

Marta

flordelis ha dit...

No us desanimeu que això passa a tot arreu, nosaltres vam crear l'associació fa 13 anys i som 360 sòcies però a l'hora de fer coses sempre som les mateixes, no obstant anem endavant. Ara estem parlant de fer una xerrada sobre La Maternitat d'Elna i veiem que a vosaltres us ha agradat, potser això ens farà decidir a fer-la també.
Si voleu veure el nostre bloc, som de Bell-lloc d'Urgell i ens diem Dones Flor de Lis.
Ànims i endavant.

Anònim ha dit...

Ja, verjetno zato je

Anònim ha dit...

Exceptional internet site!

Almost everyone wants to have insurance at one time or another, whether it is
auto insurance, life insurance, health insurance, or homeowners insurance.
These times it is more simplified than ever to acquire free insurance quotations from multiple
companies in order to find the best deal. You can also learn how to redeem
a good deal of money in free petrol when you get your insurance cost quotes.

[url=http://freeinsurancequoteshq.com]Insurance price quotes[/url]
http://freeinsurancequoteshq.com

[url=http://www.weddingringsforever.com/]Tungsten Wedding Rings[/url]

http://www.weddingringsforever.com/

Anònim ha dit...

Ieep!! La geganta dormida...està a Peramea!!!