divendres, 30 de març del 2007

POEMA (d'una col.laboradora)

Hola, precioses,
Bon dia de les dones a totes!
Us escric quatre ratlles d'un poema que he descobert...

Soc dona, i com a tal, cuso i apedaço roba;
cuso i apedaço situacions i sentiments personals.
Soc dona, i com a tal, vull fer homenatge a totes aquelles dones
que saben cosir i apedaçar situacions dures
convertint-les en una vivència més càlida i portable.

Soc dona, filla i mare, i com a tal, vull fer homenatge a la meva àvia.
Ella ha hagut d'apedaçar moltes situacions al llarg de la vida.
Ella està cosint i apedaçant la seva immortalitat de manera digna.!

Rosa Maria Marchant

Per a totes vosaltres, que tingueu un dia feliç! Com tots el dies de l'any...

dissabte, 24 de març del 2007

LLIBRES: "CUERPO DE MUJER, SABIDURÍA DE MUJER"

Autora: Dra. Christiane Northrup
Editorial: Urano
Comentari:
"Sense salut emocional no hi ha salut física". Sota aquesta premisa, la Dra. Northrup ens parla de l'anatomia femenina i de les funcions naturals del cos; dels problemes de salut més comuns, de com prevenir-los y mantenir-se sana; dels criteris a tenir en compte per elegir el tractament més adecuat: desde la cirugia fins l'acupuntura.
L'autora aporta en aquesta obra una visió revolucionària de la salut com un tot del que no es poden separar els sentiments, les conviccions íntimes i les relacions humanes. Es una obra de referència indispensable per totes aquelles dones disposades a fer-se càrrec del seu propi benestar.

dijous, 8 de març del 2007

LES DONES PARLEM

La comunicació entre les dones no s’assembla gaire al tipus de comunicació que estableixen els homes entre si o al tipus de comunicació que s’estableix entre persones de diferent sexe. Això ja es nota a l’escola. Generalitzant, podríem dir que la comunicació entre el sexe femení és més complexa i completa.

Dues dones, independentment de l’edat, el nivell social, el nivell d’estudis adquirit o fins i tot de la cultura de la qual provenen tenen, gairebé sempre, temes de conversa que sorgeixen fàcilment. De què poden parlar dues dones fins i tot si s’acaben de conèixer, per exemple? És sorprenent veure que, sense massa problemes ni preàmbuls, dues dones es poden trobar parlant de la roba i dels accessoris que l’acompanyen, del pentinat, del menjar i com preparar-lo, de les feines de la casa, del treball, de les seves dificultats econòmiques, de les seves activitats de lleure, dels fills, dels pares i/o d’altres familiars, del marit o ex-marit, del company o ex-company, del novio o ex-novio, de l’amant o ex-amant o, en general, de l’home (o dona) al qual dirigeixen especialment el seu amor. Molt sovint és la pròpia salut i l’estat anímic el tema de conversa: el cansament, la manca de temps,...I si d’entrada dues desconegudes poden tocar tots aquests temes de conversa, sense deixar de banda el temps, és obvi que dues amigues o un grup d’amigues o de dones que comparteixen alguna inquietud o problema poden parlar amb profunditat de qualsevol cosa.

Quins factors poden dificultar la comunicació entre les dones? En una comunitat petita com és Sort i la seva comarca, la por en pot ser un. La por al què diran, la por a que els comentaris i el safareig destrueixin la nostra imatge i dignitat, la por a la intromissió, la por a ser jutjades i potser moltes altres pors que són fruït de la desconfiança ancestral de generacions d’habitants d’una zona aïllada, on tothom es veia obligat a confiar en si mateix, i de la desconfiança mútua entre aquests habitants i els nouvinguts, fonamentada en prejudicis de tota mena. Altres factors poden ser l’enveja i la gelosia, presents en tota relació humana. I segur que encara n’hi ha d’altres de factors que impedeixen que les dones d’aquí parlin tant com puguin.

Tanmateix, val la pena fer l’esforç de superar tot allò que ens frena a l’hora de comunicar-nos de debò amb altres dones de la nostra comunitat i val la pena intentar trobar el temps i espais per fer-ho.

Una associada.


PRESENTACIO

qui som, què fem, on ens trobem....


EL PER QUÈ DE TOT PLEGAT…

Bé, ja sabeu que a les dones ens agrada quedar: per prendre alguna cosa, xerrar, comentar, discutir, … o senzillament veure’ns un momentet per dir-nos què tal, com va la vida… Doncs a arrel d’aquest fet tan quotidià entre nosaltres, en una d’aquestes trobades va sorgir la idea de crear una associació de dones; en principi per això: trobar-nos i parlar de les nostres coses. Després ja veureu que ens hem anat animant.

En data març del 2006 es va fundar l’associació de dones del Pallars Sobirà, on les més emprenedores vam prendre els càrrecs que s’havien d’incloure en els estatuts. Aquí la cosa ja anava de veritat. A partir de llavors ens hem anat trobant, al principi cada dilluns de primer de mes a Casa Xorret, ara fixem la data d'un mes per l'altre. Algunes vegades més gent i d’altres quatre gats, però bé, les ganes hi són, tot i que també voldríem una mica més de suport per part de TOTES.

QUÈ HEM FET FINS ARA…

- Participar en les Fires de Tardor de Sort, muntant un stand per informar i divulgar la nostra associació.

- Participar en les Festes “Un xorret d’aigua clara”, organitzant jocs per a la canalla i col.laborant en tot allò necessari.

- Participar en les festes dels dinars del món “Fes-te diferent”, sempre donant el nostre suport i col.laboració.

- Trobar-nos un cop al mes

- Demanar les subvencions pertinents si s’escau.

- Recollir signatures durant un any per a reclamar la piscina municipal a Sort i lliurar-les a l’Ajuntament de Sort.

-... i moltes altres coses que podeu trobar en aquest blog.


Penseu que l’associació està dins del Centre Social Casa Xorret que engloba tot un grapat d’altres associacions i entre nosaltres ens hem de poder recolzar. Per això, també una representant nostra va a les reunions que convoca Casa Xorret .

QUÈ VOLEM FER O QUINS PROJECTES TENIM…

Bé, idees no ens en falten, però pensaments nous, mans col.laboradores, ments pensants , cares noves, gent amb empenta… no n'anem pas sobrades. Continuament tenim entre mans nous projectes.

Com podeu consultar i participar:

- A través d'aquest blog fent els vostres comentaris.

- Enviant les vostres propostes, reflexions, articles .... a l’adreça electrònica:

assodonespallarssobira@hotmail.com. Si voleu, se us publicaran al blog.


ENS REUNIM UN COP AL MES A CASA XORRET.

Si voleu saber el dia i hora de la propera reunió, envieu-nos un mail i us contestarem.

US HI ESPEREM!!!